SLO I ENG

Krasno je ustvarjati presežke.

Edini v Sloveniji imamo znanje in inovativno tehnologijo Kodak Flexcel NX za izdelovanje vrhunskih flekso tiskarskih plošč. Uporabljamo jo že od leta 2008, ko je bila prvič predstavljena svetu.

Hitro smo namreč spoznali, da priprava flekso tiskarskih plošč s tehnologijo Kodak Flexcel NX daje revolucionarne rezultate in hkrati zmanjšuje proizvodne stroške. In kar so bile do nedavnega le želje flekso tiskarjev, je za naše stranke postalo realnost.

tehnologija


VRHUNSKI REZULTATI – PLOD ZNANJA IN INOVACIJ


Kdor želi biti in ostati na vrhu, mora dosegati vrhunske rezultata. Za to pa je potrebno temeljito znanje, pa tudi izkušnje in prava, vrhunska tehnologija.
Prav zaradi znanja in izkušenj naših strokovnjakov za računalniško flekso pripravo, pa tudi zaradi Kodakove inovativne tehnologije Kodak Flexcel NX z Digicap NX Screening, je pri nas natisnjeno gradivo vedno znova odlično. Reprodukcije so enake (1:1) izvirnim digitalnim datotekam, saj je kakovost možno primerjati z bakrotiskom.

OHRANJENI PRAV VSI DETAJLI

V Kodaku so se odločili za posebno tehnologijo osvetljevanja Squarespot, ki omogoča pri ločljivosti 10.000 dpi zelo majhne rastrske pike velikosti 10 mikronov. To zagotavlja, da so lepo vidni tudi nežni toni, barvni prehodi, ki zbledijo do bele, pa tudi vse ravni sivine. Reprodukcija slike ena na ena in edinstvene Kodakove pike Flat Top nam zagotavljajo, da se med tiskom ne izgubi nobena podrobnost.

OSUPLJIVE BARVE

Gotovo je za naše naročnike pomembno, da inovativna Kodakova rešitev DigiCap NX Screening zagotavlja odličen barvni nanos, saj omogoča nanašanje mikro finega vzorca barve na tiskovno površino. Rezultat so intenzivne barve, zaradi katerih kupci takoj opazijo embalažo izdelkov, in jim je tudi všeč.

ODTIS ENAK ORIGINALU

Nikakor ni možno spregledati, da je sistem Flexcel NX edini fleksografski sistem na svetu, ki omogoča reprodukcijo slike z datoteke na ploščo ena na ena (1:1), piksel za pikslom. Izdelava plošč Flexcel NX je dosledna, možno jo je ponoviti in predvideti, zato je tiskani rezultat vedno znova odličen. Skrivnost vrhunskih rezultatov je skrita v kombinaciji tehnologije za osvetljevanje Squarespot, ločljivosti sloja toplotne osvetlitve in procesa osvetlitve brez kisika.

DigiCap NX Screening

Tudi programska oprema mora biti v samem vrhu in v Kodaku na to niso pozabili. Njihova inovativna rešitev DigiCap NX Screening temelji na programski opremi za sistem Flexcel NX, katere prednosti se še posebej izkažejo pri aplikacijah tiskanja, kjer običajno obstajajo težave pri učinkovitem prenosu barve. Kodakova tehnologija pa omogoča zelo učinkovit nanos barve s pomočjo uporabe vzorca mikropovršinske teksturizacije na celotni površini plošče Flexcel NX: gostota tiskanja je višja, polna polja se gladko pokrijejo z barvo, tiskanje pa je mogoče v širšem obsegu.
Revolucionarno rešitev odlikuje vrhunska ločljivost reprodukcije (1:1), ki jo omogoča sistem Flexcel NX za osvetljevanje super finega vzorca po osvetljenih območjih celotne plošče. Vzorec sestavljajo majhni kvadratki, veliki 5 x 10 mikronov, ki so enakomerno porazdeljeni po vsej plošči, po polnih poljih in tonih. Zaradi vsega tega je prenos barve na ploščo odličen.

Kodak Flexcel NX:

velikost točke 10 μm
do 60 000 tekočih metrov
do 600 tekočih metrov potiska na minuto
liniatura do 300 lpi
enakomeren barvni nanos
močni kontrasti in širok razpon barvnega spektra
nižji stroški tiska

Prednosti

Kdor hoče zmagovati, mora doseči čim več prednosti pred konkurenco in mi jih nudimo kar dolgo vrsto:


  • Enakomeren in poln nanos barve, tudi pri tisku na transparentne folije
  • Intenzivnejše barve tudi pri tisku s 4 barvami (CMYK)
  • Boljša pokrivnost barvnega sloja brez večje porabe barv
  • Večji razpon barvnih tonov
  • Daljša obstojnost plošč brez kompromisa pri kakovosti
  • Prihranek sredstev zaradi daljše življenjske dobe plošč
  • Prihranek sredstev zaradi krajšega časa tiskanja
  • Prihranek sredstev zaradi manjšega števila barv
  • Manjša obremenitev za okolje (manjša ink in printing substrate waste ter količino odpadnih kemikalij in drugih odpadkov v okolje)

Certifikati

ISO 9001 za organizacijo podjetja

GMG proofing solutions

Kodak Flexcel NX certification